Johanna Oras

16 tuotetta

Johanna Oras

Taiteilija Johanna Oras on syntynyt Turussa 1970. Hän on opiskellut kotimaan lisäksi mm. Pietarin Taideakatemiassa ja Firenzessä ja ollut mukana lukuisissa kansainvälisissä näyttelyissä mm. Pariisin Louvressa, Firenzessä, Antverpenissä, ja Minnesotassa Yhdysvalloissa. Helmikuussa 2005 hän osallistui Floridan kansainväliseen taidetapahtumaan.

Nuoren polven taiteilijaa, Johanna Orasta pidetään innovativisena uudistajana, joka on antanut vanhalle asetelmataiteelle uudet kasvot. Hän on ammentanut vaikutteita mm. flaamilaisesta maalaustyylistä, mutta käsittelee asetelmaa omalla, modernilla tavallaan.

Kirjat, elokuvat, maailmantapahtumat, muoti ja trendit, ikuistuvat kankaalle Johanna Oraksen uuttaluotaavissa asetelmamaalauksissa. Taiteilijan työskentely on ikuinen mysteeri. Siihen liittyy valtavasti uskomuksia, tarinoita, mystiikkaa ja jopa legendoja. Hetki, jolloin idea pääsee valloilleen ja alkaa muotoutua ajatuksissa ja ryöpsähtää kohti valkoista kangasta, on aina ihme. Tunnetila ja energian määrä on huikea, uskomaton. Jumalainen.

"Olen kiihkeässä vuoropuhelussa luomukseni, maalaukseni kanssa. Ateljeessa syntyy kohtauksia, väittelyitä, säkenöintiä, karnevaaleja, draamaa ja hurmosta. Minulla on monta maalausta, monta dialogia, keskeneräisinä eri työvaiheissa olevia teoksia ateljeessani kuin odottamassa vuoroaan. Tunnen, kuinka veri kohisee päästä käteen ja taas kädestä päähän. Energian määrä on mittaamaton. Ja kuinka nautinkaan jäljistä, joita sivellin jättää kulkiessaan pitkin kankaan sileää pintaa! Haluan viedä Sinut maailmoihin, jonne vain maalaus voi Sinua kuljettaa. Anna tämän maailman kietoa Sinut unelmiisi ja uusiin ihmeisiin ja vain taivas on rajana. Haluan antaa Sinulle maalauksieni kautta ripauksen romantiikkaa, ajatuksia elämästä, huikaisevia seikkailuja, leikkimielistä pilkettä ja sielujen sinfoniaa."